Υποκαπνισμοί

Υποκαπνισμοί

Για τη αποτελεσματική καταπολέμηση εντόμων σε προϊόντα, η σε χώρους με ειδικά προβλήματα, που με τις απλές μεθόδους δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, χρησιμοποιείται η μέθοδος του υποκαπνισμού. Η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του προβλήματος, σκοτώνοντας τα έντομα σε όλα τα στάδια τους (αυγά, προνύμφες, νύμφες, τέλεια έντομα) χωρίς να επηρεάζονται οι οργανοληπτικές ιδιότητες του απεντομωμένου προϊόντος. Η μέθοδος του υποκαπνισμού εφαρμόζεται:

  • Σε προϊόντα όπως δημητριακά, άλευρα, παράγωγα τους, άλλα τρόφιμα.
  • Σε κενούς χώρους αποθήκευσης τροφίμων, μέσα μεταφοράς χύδην και συσκευασμένων προϊόντων, containers, silos, πλοία, άλλους χώρους.
  • Σε ξύλινα σκεύη και έπιπλα που έχουν προσβληθεί από σαράκι, παλιά βιβλία κ.α.

Οι εργασίες υποκαπνισμού γίνονται με σκευάσματα φωσφίνης. Η εφαρμογή φωσφίνης, λόγω της επικινδυνότητας της, απαιτεί ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας και θα πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο.   Η Εταιρεία μας διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες αλλά και το επιστημονικό προσωπικό και την εμπειρία να εκτελεί τέτοιου είδους εργασίες με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Λόγω του υψηλού κόστους και κινδύνου, όταν η προσβολή είναι μικρή ή για να προλάβουμε τυχόν επιμόλυνση, μπορεί εναλλακτικά, σε κενές αποθήκες, να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος του νεφελοψεκασμού. Με την μέθοδο αυτή, μείγμα εντομοκτόνου διαχέεται στο προς απεντόμωση χώρο, με ειδικές συσκευές που το μετατρέπουν σε ομίχλη (fogging). Σε συνδιασμό με χρήση φερομονικών παγίδων, και συχνούς ελέγχους, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Με την μέθοδο αυτή, καταπολεμούμε μόνο τα τέλεια έντομα, σπάζοντας έτσι το βιολογικό τους κύκλο. Η εμπειρία της εταιρείας μας, σε δεκάδες ανάλογες εφαρμογές, εγγυώνται την μέγιστη αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου.

Από τις υπηρεσίες μας

Ακολουθήστε μας

Επισκευθείτε τις σελίδες μας στο facebook και το Linkedin.