Corporate responsibility_gr

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Συμμόρφωση με Κανόνες SEDEX (Μέθοδος SMETA)

Η Εταιρεία ΠΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μον. Ι.Κ.Ε., από την ίδρυση της, στα τέλη της δεκαετίας του 80, λειτουργεί, θέτοντας πάντα, ένα σύνολο ηθικών αξιών και δεσμεύσεων. Σε όλα αυτά τα χρόνια διαμορφώσαμε μια εταιρική κουλτούρα, που διέπει πλέον όλες μας τις λειτουργίες, και που σε γενικές γραμμές συνοψίζεται:

  • Σεβασμός στον άνθρωπο: Η σχέση της εταιρείας με τους υπαλλήλους της, τους συνεργάτες της, με οποιονδήποτε, γενικά με τον οποίο έρχεται σε επαφή, ανεξάρτητα από φύλο, θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις, χρώμα και φυλή, χαρακτηρίζεται από τον απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδέες τους. Στις εργασιακές σχέσεις, δεν υπάρχει χώρος για πρακτικές διακρίσεων, και εκβιασμών . Είναι σημαντικό για μας, η συμμετοχή όλων των εργαζόμενων, στη καθημερινή ζωή της επιχείρησης, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, εξασφαλίζοντας , όσο είναι εφικτό, την μεγαλύτερη συμβολή τους, στην λειτουργία και την επίτευξη των στόχων που σαν επιχείρηση θέτουμε.
  • Επιχειρηματική ηθική: Δεν είναι αποδεκτό στην κουλτούρα μας, να λειτουργούμε υπό καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού και παράνομων πρακτικών. Σεβόμαστε τόσο τους πελάτες μας, όσο και τους ανταγωνιστές μας, οι οποίοι τιμώντας αυτήν την στάση, μας αναδεικνύουν , τα τελευταία χρόνια, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Συνδέσμου Εταιρειών Απεντομώσεων Μυοκτονιών Ελλάδας (Σ.Ε.Α.Μ.Ε.).
  • Προστασία του περιβάλλοντος: Η χρήση χημικών για την εκτέλεση των εργασιών μας, αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για το περιβάλλον. Διαχειριζόμαστε τα παρασιτοκτόνα και τα υπολείμματα τους, με ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας που τα διέπουν. Είμαστε η πρώτη εταιρεία του κλάδου, που ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 90, έχει οριοθετήσει ένα σύστημα διαχείρισης των υπολειμμάτων των εργασιών μας, φροντίζοντας για την αποκομιδή και την εξουδετέρωση τους σε ειδικούς χώρους. Το σύστημα Περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζουμε είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο BS EN ISO 14001:2004.
  • Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων: Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για μας, η Ασφάλεια και η Υγεία, όχι μόνο των ανθρώπων μας, αλλά όλων, τους οποίους θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο οι εργασίες μας. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στα μέτρα ασφαλείας και τους κανόνες που διέπουν τις εργασίες μας. Επαναλαμβάνουμε, τουλάχιστον μια φορά το έτος, την διαδικασία εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους μας, που αφορούν τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να λαμβάνονται κατά την διάρκεια των εργασιών μας. Εξοπλίζουμε το προσωπικό μας, με όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, και απαιτούμε με επιμονή, να φορούν τα συνεργεία μας, όλα τα ενδεδειγμένα κατά περίπτωση, ΜΑΠ. Το σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στην Εταιρεία μας, είναι εγκριμένο σύμφωνα με το πρότυπο OHSAS18001:2007.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας, η συμμόρφωση των λειτουργικών της εταιρείας μας, στις προδιαγραφές του Supplier Ethical Data Exchange (SEDEX), που καλύπτουν τις απαιτήσεις του SEDEX Members Ethical Trade Audit (SMETA) σε σχέση με τις προδιαγραφές:

  1. Εργασιακές σχέσεις.
  2. Προστασία περιβάλλοντος.
  3. Υγιεινής και Ασφάλειας.
  4. Επιχειρηματικής ηθικής.

Για την συμμόρφωση με τους κανόνες αυτών των τεσσάρων πυλώνων, η εταιρεία μας έχει λάβει Letter of Conformity, κατόπιν επιθεώρησης την Bureau Veritas Hellas S.A.. Η επιθεώρηση ζητήθηκε από την εταιρεία NESTLE ΕΛΛΑΣ ΑΕ, ώστε η ΠΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μον.Ι.Κ.Ε., να καλύπτει τις απαιτήσεις του προγράμματος: « Nestle Responsible Sourcing Audit Program».


Για να δείτε το έγγραφο Letter of Conformity, πατήστε εδώ, ή μεταβείτε στην σελίδα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Ακολουθήστε μας

Επισκευθείτε τις σελίδες μας στο facebook και το Linkedin.